Hőkamerás vizsgálat

 

Azoknak, akinek nem lényegtelen a spórolás

Az energiaköltségek mérséklésének fontosságával úton útfélen találkozhat. És biztos, hogy Ön is bevetett már különböző spórolási „trükköket”, akár a nyílászárókat is kicseréltette!

De tudta, hogy még mindig egy pénznyelőben éli az életét? Mindez, a rezsire költött összegekből Önnek is feltűnik?  Az ok, otthonának rejtett problémáiban keresendő. Azonban ezek felfedése hőkamerás vizsgálattal kivitelezhető. És még bontani sem kell hozzá!

 

Különösen télen, de akár a meleg befelé tódulása a nyári kánikulában is, ráébreszti olykor otthonának, üzemének, vagy irodájának magas üzemeltetési költségeire? A fűtésszámlák időszakában ezek az értékek akár meg is duplázódhatnak?

Ha arra gondol, hogy a probléma gyökereit csak egy alapos tatarozással lehet megtalálni, és életét gyökerestől fel kell forgatnia; máris inkább a kényelmesebb megoldás mellett dönt?

 

Hagyja a csudába az egészet. Inkább vállalja a fölös költségeket?

Ha röntgen szeme volna? …

Akkor otthonának hőszigetelését a lehető leghatékonyabban alakíthatná át. Hiszen tudná, hogy hol szökik a meleg! És az épületszerkezeti hibák feltárását is könnyedén megvalósíthatná.  

 

Miért van erre egyáltalán szükség?

Mert az épület szigetelési hiányosságai és hibái energiaveszteségbe kerülnek.

Azonban nincs szükség otthona feltúrására, ugyanis a hőkamerás vizsgálat Ön helyett is „röntgen-szemmel” rendelkezik.

 

Hőkamerás vizsgálat legnagyobb előnyei:

  • Segítségével feltárhatóak a lakások, házak, ipari létesítmények hővesztesége.
  • A falban futó vezetékek meghibásodásainak oka is könnyedén kideríthető, ehhez pedig nincs szükség kalapácsra, vagy egy stábra, mely szétveri a házat.
  • A csőrepedés és csőszivárgás helye is meghatározható, méghozzá mm-es pontossággal. Falbontás nélkül.

 

Hogyan működik a hőkamerás vizsgálat?

A hőkamerás vizsgálat a thermográfia (hőtérképezés) elvén alapszik. A thermográfia tárgyak, anyagok hőtartalmát vizsgálja.

Ennek alapja, hogy az abszolút nulla K (-275 ºC) feletti hőmérséklettel rendelkező tárgyak elektromágneses energiát sugároznak ki magukból. Az ipari hőkamerák képesek ezt az energiát hőképpé alakítani. Így válik a hőenergia láthatóvá a hőkamerás vizsgálat során.

Alkalmazott szoftver alakítja képpé a mért adatokat. A korszerű hőkamerák a 0.1 Cº -os hőmérséklet differenciát is megmutatják.

Ennek legnagyobb előnye, hogy az otthonának legapróbb hibái sem maradnak rejtve.

A hőkamerás vizsgálattal akár 30-40 %-os megtakarítást érhet el a fűtésszámláin. Érdemes bele fektetni. Hisz a probléma egyszeri és macera nélküli feltárása valamint kiküszöbölése hosszútávon költséghatékony épületfenntartást eredményez. Így költeni rá nem kiadás, inkább spórolás.

Spóroljon Ön is hőkamrás vizsgálattal!