Automatizálás – azoknak, akik versenyképes üzemre és gazdálkodásra vágynak

A gazdálkodás rengeteg energiáját felemészti? Az állatok egészségi állapota egy nem megfelelően hűtött telepen kritikus helyzetbe kerülhet, mint ahogy a zöldségek szavatossága is jócskán megrövidülhet. „Apróságokon” múlnak a bevételei?

Ipari létesítmény fenntartójaként a megfelelő munkakörnyezet biztosítása érdekében szüksége lenne olyan rendszerre, mely a világítás, a fűtés-hűtés szabályzására és az optimalizált áramfelhasználásra ad megoldást? Felmerülő hibák esetében gyors jelzésre volna szüksége?

A mezőgazdasági és ipari telepek energiafelhasználása ma már kontrollálható megfelelő automatizálás segítségével; mely versenyképes, fenntartható mezőgazdaságot és ipart eredményez. Fordítsa a hasznára!

Éjszaka is számos munkagép érkezik Önökhöz, és ezért egész éjjel világít a kültéri világítás?

Kertészet tulajdonosaként fejtörést okoz Önnek a különböző vízigényű növények területei számára a megfelelő és optimális öntözés biztosítása? Bárcsak lenne olyan locsolórendszer, ahol a szelepek nyitása- zárása megfelelő vezérlés alapján vannak szabályozva?

Szeretné ellenőrizni, hogy alkalmazottai vajon megfelelően gondozzák-e a növényeket, és az állatokat? Gabonatároló rendszert üzemeltet, ahol rendszeresen gondok akadnak a penészedéssel, a dohosodással; a hőmérséklet-szabályzás nem megfelelő kivitelezése miatt?

A bosszankodások, az időszakonkénti kárba veszett termékek, a horrorisztikus rezsiköltségek eddig velejárói voltak a vállalkozásának?

Van megoldás!

mezőgazdasági és ipari létesítmények, gyárak, üzemek számos olyan apró részletfeladat birtokosai, melyek automatizálásával számos felesleges költségtől, munkaidő-pazarlástól kímélhetik meg magukat. Ezért szükségük van a vezérlések automatizálásra.

Távolról is ellenőrizhető és irányítható a rendszerek segítségével mindez megoldható.

Mit lehetséges automatizálni? Hol tud Ön spórolni?

Automatizálás? Bonyolultan hangzik? Legyintsen csak minderre! Azonban az automatizálás számos feladatot láthat el az Ön folyamatos és visszatérő gondokkal sújtott gazdálkodásában, üzemében, vállalkozásában. Milyen feladatokat bízhat az automatizálásra?

Vezérelt tápanyag-adagolást az öntözésnél. GPS alapú szántásvezérlést. A permetezés során a pontos adagolás biztosítását. Hőmérsékletérzékelő fóliafűtés működtetését. Mozgásérzékelők működését az ipari telepeken. A talaj összetételének elemzését. Automatizált gabonatárolók segítségével kiküszöbölt penészedést.

Továbbá az automatizálás segítségével a jószágoknál az itatás-etetés folyamat önműködő lehet, a fűtés-hűtés és szellőztetés pedig teljesen automatizált. Automatizált fűtéssel pedig a megfelelő időpontok és az ahhoz párosított kívánt hőfokok is meghatározhatóak. Nincsenek túlfűtött, vagy alulfűtött ipari és üzemi helyiségek, telepek.

Termékek esetében az anyagmozgatás valamint a tisztítás folyamatai, a hőmérséklet állandó ellenőrzése automatikusan elvégezhető. Így tárolt élelmiszer, gabona, takarmány, mentes lesz a penészedéstől, a dohosodástól.

Az automatizálás a termelési folyamat nyomon követését teszi lehetővé, a termelési adatok mentésével (gyártási idő, összetétel, mennyiség) a termelési folyamatok átláthatóbbá vállnak. Számos helyzet és szituáció adhat okot a költségkímélő automatizálás melletti döntésre!

Automatizálás plc programozással? Mi az előnye?

A folyamatirányító rendszerek biztosítják az alapanyagok,- termékek, alkatrészek beérkezésétől; a legyártott termékek, élelmiszerek elszállításáig a technológiai berendezések teljes körű vezérlését, valamint azok ellenőrzését.

Így minden termelési folyamat nyomon követhető és ellenőrizhető. Az üzemekben lehetőség van a kívánt teljesítmény, a precízség és a hatékonyság javítására korszerű automatizálás segítségével.

Elavult vezérlőrendszerek csak akadályozzák a gördülékeny termelést, gazdálkodást; így számos felesleges kiadással és akár megrendelésektől való eleséssel kell számolnia miattuk.

Nyomon követés, tárolás

A PLC által vezérelt folyamatirányító rendszerek a mentett adatok alapján visszakereshető fontos információkkal tudnak szolgálni a termelés különböző fázisait illetően. A partnerünkként német Jetter AG rendszerei az ipar és a mezőgazdaság automatizálási feladatainak költséghatékony megoldását kínálják.

A programozható vezérlésnél az adatok tárolása; jelentések készítése, nyomtatása; további ügyviteli rendszerekben, szoftverekben való felhasználása is megvalósítható.

JetWeb – Megoldás az automatizálásra

A Jetter AG JetWeb technológiájának legnagyobb előnye, hogy teljes és optimálisan összehangolt rendszermegoldást tud kínálni automatizálási feladatok, projektek hatékony működéséhez. A különböző szoftverek, vezérlések, megjelenítők, szervorendszerek segítségével.

A Jetter szoftverek közül az irányítástechnika jövőjét jelentő JetSym STX, fejlesztői környezetet biztosít PLC-khez. Általa egyetlen programnyelv használható minden automatizálási funkcióhoz; így minden kihívásnak eleget tesz. Alacsonyabb programozási és üzembe helyezési ráfordításokat eredményez.

Sosem csípte a technológiát? Nincs most rá pénze?

• Aki nem fejleszt, lemarad

Ma csak azok tudnak megmaradni a piacon, akik folyamatosan fejlesztenek! A régi, elavult rendszerek helyett alkalmazott automatizálás, folyamatvezérlő rendszerek segítségével a költségeit csökkentheti. A csökkentet energiafelhasználás segítségével a kiadásai is csökkennek. A megspórolt összegeket pedig befektetheti vállalkozása életébe!

• Már rövidtávon megtérülhetnek a befektetései

A befektettet összeg akár már rövidtávon is megtérülhetnek. A megspórolt munkaerő és munkaidő pedig szintén megtakarított pénzt hoz Önnek. Így a fejlődésbe való befektetés inkább pluszpénzt hoz a házhoz.

• Inkább lemond …. a biztonságról és az átlátható termelésről, gazdálkodásról?

A mezőgazdasági és ipari telepeknek, állattenyésztésre használt létesítményeknek speciális automatizálásra lehet szükségük. Az automatizálás előnyei a mezőgazdaságban és az iparban a folyamatos testre szabható kommunikációban, a megfelelő nyomon-követésben, a biztonságban, az ellenőrzés lehetőségében keresendő.

• …és a gyors hibaelhárításról?

A zökkenőmentes termelés csakis a felmerülő hibák gyors jelzése esetében megvalósítható. A hibák gyors kiküszöbölése érdekében. A Jetter szoftverek közül a JetViewSoft riasztás-kezelőt is biztosít, így a riasztások tárolhatók, valamint SMS –ben vagy E-mailben is elküldhetőek. Rugalmas hibaelhárítást biztosítva ezzel.

A költséghatékony automatizálás egyedi szabályzórendszerek segítségével kivitelezhető. Ezért a megfelelő vezérlés és automatizálás együttesen a mezőgazdaságban és az iparban is, munkaidő-takarékosságot, és a felesleges költségek kiküszöbölését eredményezi; rövidtávú megtérüléssel.

Az automatizálás egy hosszútávon fenntartható, biztonságos és megbízható üzemelést, gazdálkodást eredményez. Folyamatvezérlő rendszereink könnyen áttekinthetőek és egyszerűen kezelhetőek, így gazdaságos irányítási rendszert kínálnak.

Széchényi logó