Automatizálással az épületek költséghatékonyságáért

Jó lenne akár „egyetlen gombnyomással” hozzájárulni a fűtési, vagy a világítási költségek megtakarításához; valamint egy csapásra az ingatlan értékét is növelni?

Mivel az automatizálás a gazdaságos termelés egyik sarokköve, és az energiatakarékosság az egyik hozadéka, nem véletlen, hogy az egyik leggyakoribb alkalmazási területe az épületautomatizálás; „az intelligens épületek megalkotása”. Az épületautomatizálási rendszerekkel üzemeltetési költségeket takaríthat meg, biztonságosabbá teheti a mindennapokat és még az ingatlana értékét is növelheti!

„Lekapcsoltam? Kikapcsoltam? Letekertem?” Már megint égve maradt két szobában is a villany? A reggeli rohanás tipikus kérdései, ráadásul távozáskor az ingatlanunk felügyelet nélkül marad. Az energiapazarlás csökkentésére, a kényelem fokozására és a biztonság növelésére nyújt megoldást az automatizálás, az épületek automatizálási rendszerei.

Biztonságos és költséghatékony épületek

Képzelje el a szituációt, hogy egy békés éjjelen, az igazak álmát aludva valamilyen neszt hall. Mi tévő legyen? Egy betörés esetén bármi számításba jöhet! Megfelelő épületautomatizálási rendszerrel Ön akár egyetlen gombnyomással világításkapcsolással és hangjelzéssel elriaszthatja a betörőt.

A zord időjárás ellenére kénytelen kiszállni autójából és kaput nyitni? Egy automatizált kapuval egyetlen könnyed gombnyomással megúszhatná a vizes kabátot, ráadásul az utcai forgalmat sem tartaná fel!

Legyen szó középületről, kereskedelmi létesítményről, irodaházról vagy személyes ingatlanról, a kényelmes mindennapok az automatizált rendszereknél kezdődnek!

Távollétében aggódik az ingatlan épségéért? Ma már az automatizált rendszereknek köszönhetően tűz, de akár gázszivárgás esetén mobiltelefonunkra is kaphatunk azonnali értesítést, így távollétünkben is vigyázhatunk ingatlanunkra.

Telefonon felhívhatjuk a lakásunkat, hogy kapcsolja be a fűtést vagy hűtést, hogy hazaérkezve a megfelelő hőmérséklet fogadjon.

A biztonsági rendszerekkel a világítást, de akár a fűtést is automatizálhatjuk. Mozgásunkat követve biztonsági fényt is kapcsolhatunk. De akár a nyomtatónkhoz való hozzáférést is megoszthatjuk.

Ma már egyszerű programozásnak és az üzembe helyezésnek köszönhetően lehetőség van olyan megoldások fejlesztésére, melyek nem csak kényelmünket szolgálja ki, de pénztárcánkat is kíméli.

Automatizálás a költséghatékonyság elvén

Mivel járul hozzá a költséghatékonysághoz az automatizálás? A különböző helyiségek külön-külön megvalósítható hőmérsékletszabályzása, vagy a kazán szabályzása, így az energiaigény pontos közlése mind a költséghatékonysághoz járul hozzá.

Az automatizálásnak köszönhetően az ingatlant használók igényeihez igazítható a előállítandó meleg víz mennyisége is. A fényigények alapján a világítás szabályzása is megvalósulhat. De ma már a nyílászárók állapotát is rendszer figyelheti.

Az épületautomatizálásnak köszönhetően a berendezések energiafogyasztása minimalizálható, valamint a tulajdonosok kényelme és biztonsága, a berendezések üzembiztonsága növelhető.

Épületautomatizálással Ön energiát csak akkor fogyaszt, amikor ténylegesen használja azt!

Széchényi logó