Hőkamerás épületdiagnosztika – Okos kivitelezőknek

Felújítási munkák, kivitelezés. Sosem lehet tudni, pontosan és alaposan dolgoztak-e a munkások. Követték-e a tervet, vagy hibáztak-e valahol. Kivitelezőként, tervezőként azonban nagy felelősség van a vállán. És bármely „baki” imázs-veszteséget jelenthet Önnek. A műszaki átvételkor azonban minőségellenőrzés céljából végrehajtott épületdiagnosztikai vizsgálatokkal, köztük a hőkamerás vizsgálatok elvégzésével elkerülheti a későbbi arcpirulást.
Profi falszerkezet, korszerű nyílászárók és energiatakarékos fűtési rendszer ellenére is indokolatlanul magas az épület hővesztesége? Hidegek a falak, vagy penészedés tapasztalható, huzatosak a helyiségek.
Átadott ingatlan esetében, a rémképek egyike az ilyen jellegű gondokkal történő szembesülés. És ki mást vennének elő ilyenkor, mint a kivitelezőt.
A gondokról értesülve pedig kérdi magától: Vajon hol hibáztunk…?
 
Mi lehet a gond?
A födémszerkezet hőszigetelése hiányos vagy sérült?
A nyílászárók záráspontossági hiányosságokkal küzdenek, a fiúk rosszul építették be; ebből fakadóan magas a légcsere? A kettő ötvözete pedig óriási hőveszteséget okoz?
Hőhidhatás vagy a falazat nedvesedése okozza a lehűlt falszakaszt?
Sérültek a csővezetékek, emiatt tapasztalható nedvesedés?
 
Akár több fizikai jelenség is okozhat hőtechnikai valamint egyéb épületszerkezeti gondot, jelenséget. Márpedig bármely hiányosság egy kivitelezés, egy felújítási munka során ludas lehet a későbbi hőveszteségekért és egyéb gondokért.
Igényes munka, alapos kivitelezés során pedig a hiányosságoknak és hibázásoknak nincs helye egyetlen profi kivitelező munkájában sem.
De Önnek nincsen röntgen szeme, ezért csak reménykedni tud abban, hogy jól választott munkásokat. Valamint minden kivitelezési, tervezési folyamatban körültekintőek voltak.
Ennél többet is tehet!
 
Okos kivitelezőknek
A minőségellenőrzési célból kivitelezett hőkamerás vizsgálattal elejét veheti a későbbi gondoknak. Az ügyfelek reklamációjának. És annak, hogy rossz szájízzel beszéljenek Önről, mint kivitelezőről.
 
Mi fán teremnek az épületdiagnosztikai vizsgálatok?
Az épületdiagnosztika segítségével – az épületek esetében – feltárhatóak és javíthatóak a súlyosabb károk, valamint azok üzemelése folyamatosan biztosítható. A károsodás tüneteivel, azok kiváltó okainak feltárásával, vizsgálatával foglalkozik. Az energetikai veszteségfeltárásokkal.
A fennálló hőtechnikai panaszok – a már említett hideg falak, huzatos helyiségek, indokolatlanul magas fűtési számlák, penészedés, nedvesedés, stb. – vizsgálata a hőkamerás vizsgálaton kívül kiegészülhet egyéb diagnosztikai eszközök alkalmazásával is: hőmérsékleti és páratartalmi adatok gyűjtése, légáramlatmérés, Blower door teszt stb.
Hogyan működik a hőkamerás vizsgálat?
 
Csekkolja le magát!
Épületek, lakások, ipari és kereskedelmi ingatlanok, létesítmények energiahatékonyságának vizsgálata során meggyőződhet arról, hogy a tervezés, kivitelezés valamint a felújítás során hőtechnikai szempontból minőségi munkát végeztek-e:
 
Hogyan dolgozunk mi?
A hőkamerás vizsgálatra épülő diagnosztikai módszerek sikeresebb kivitelezése érdekében a hőkamerás vizsgálatok elvégzéséhez nagyfelbontású hőkamerát szereztünk be. Méghozzá a KMOP-1.2.1 keretében elnyert eszközbeszerzési támogatás segítségével.
A korszerű készülék szerteágazó termodiagnosztikai vizsgálatok elvégzését képes végrehajtani az épületgépészeti és mechanikai berendezéseket, a csővezetékeket és a villamos berendezéseket illetően.
Széchényi logó